Hopp til innholdet

Vărzărie, Cluj-Napoca

Vărzărie restaurant ligger langs Bulevardul Eroilor i sentrum av Cluj-Napoca og har en spennende meny med tradisjonelle rumenske retter. Selve restaurantlokalet var lite og innredet i en enkel og kantineaktig stil. Bakgrunnen for vårt besøk var en anbefaling fra hotellet vi bodde på om at stedet serverte hjemmelaget og god rumensk mat.

Ved ankomst ble raskt hilst velkommen av en blid ansatt og fant på egenhånd et hyggelig bord midt i lokalet. Den ansatte presenterte raskt menyen, men virket litt tilbakeholden og tilmålt. Menyen hadde et godt utvalg av tradisjonelle rumenske retter og bestod av både supper, salater ulike hovedretter og desserter.

Vi valgte å bestille bakt svinekjøtt med paris poteter og saus.

Retten ble servert etter ca. 15 minutter, noe som ble opplevd som innenfor i forhold til type sted. Porsjonen var ikke så stor og hadde en enkel presentasjon. Kjøttet smakte svært bra og hadde en fin konsistens som bar preg av lantidssteking. Paris potetene bestod av en smakfull blanding av knust potet, biter av kokt egg og smør formet til små kuler. Sammen med sausen passet dette godt til kjøttet og var med på å skape et helhetlig og smakfullt måltid.

Vi ble i liten grad fulgt opp av den ansatte i løpet av måltidet og fikk ingen hilsen da vi forlot restauranten.

Vi skulle gjerne ønske at porsjonene var litt større, servicen noe bedre og at lokalet var noe hyggeligere, men maten som ble servert var svært god og hadde et hjemmelaget preg som gjorde at vi raskt glemte de andre tingene. På bakgrunn av dette vil vi besøke plassen igjen og kan også anbefale den til andre som ønsker hjemmelaget rumensk mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *