Hopp til innholdet

En kulinarisk helaften på Color Hybrid

Jeg hadde nylig muligheten til å besøke besøke Utsikten Bar & Lounge ombord på Color Hybrid. Skipet trafikkerer den populære ruten mellom Sandefjord og Strømstad, en vakker sjøreise som tar to og en halv time. På denne tiden kan man nyte et herlig måltid. Det er også tid til å gjøre et godt kjøp i den store butikken med tollfrie varer.

Vi har tidligere besøkt buffet restauranten ombord og vært relativt fornøyd med dette. Denne gangen ønsket vi å unngå køene og støynivået som ofte er i buffetrestauranten. Valget sto da mellom skipets kafeteria og à la carte restauranten. Vi valgte det siste.

Mat og drikke

Menyen var basert på sesongens råvarer og bestod av en forrett og et par hovedretter og desserter. Det var ikke mye å velge mellom, men de ulike rettene fremsto som kreative, sofistikerte og spennende. Hver av rettene kom også med en vinanbefaling, noe som ble opplevd som positivt.

Dagens meny fremsto som spennende og sofistikert.

Vi valgte å bestille saltbakte beter til forrett, flankestek til hovedrett og tindvedcurd til dessert.

Etter bestillingen ble det raskt satt frem en karaffel med vann og en kurv med nylaget focaccia og aioli. Det smakte utmerket og var en god start på måltidet.

Forretten ble servert etter ca. 15 minutter, noe som ble opplevd som innenfor i forhold til type sted. Retten hadde en imponerende, fargerik og innbydende presentasjon. Den piskede rømmen hadde en luftig og silkemyk konsistens, de saltbakte betene var perfekt bakt og hadde en god tyggemotstand. Ørretrognen var med på å løfte måltidet både med sitt dekorative utseende og gode smak. Smakene var både intense og balanserte – en perfekt start på måltidet.

Forretten bestod av pisket rømme, saltbakte beter og ørretrogn.

Hovedretten ble servert 35 minutter etter at forretten var ryddet av bordet, noe som ble opplevd som litt for lenge. Den flotte havutsikten fra bordet var imidlertid med på å gjøre at ventetiden ikke føltes så lang.

Flankesteken hadde en pen og kunstnerisk presentasjon, men var likevel litt mer rustikk enn forretten. Kjøttet, som hadde en perfekt stekningsgrad, var lagt på en seng av småpoteter, spinat, kapers og soltørkede tomater. Det var en flott blanding av smaker og teksturer. Dette viste en imponerende forståelse av hvordan ulike elementer kan spille sammen. Spesielt kapersen og de soltørkede tomatene var med på løfte måltidet. Bearnaisesausen hadde også en fin konsistens og smakte utmerket. Kjøttet smakte godt, men kunne vært hakket mørere. I det store og hele var imidlertid måltidet svært bra.

Flankesteken hadde en perfekt stekningsgrad og var pent presentert.

Det tok en stund fra vi var ferdige til å spise til tallerkenene ble ryddet av bordet og ytterligere rundt 25 minutter før desserten ble servert. Denne gangen hjalp ikke havutsikten fullt så mye og vi begynte å irritere oss litt over den sene serveringen. Irritasjonen ble imidlertid raskt glemt når vi fikk servert desserten som sammen med forretten må sies å være måltidets høydepunkt.

Tindvedcurd var en estetisk fryd. En lekkert laget tindvedkrem, med biter av sjokolade og hasselnøtter og et flak med sprø karamell, var både friskt, sprøtt og tilfredsstillende. En riktig god avslutning på måltidet.

Tindvedcurd var en himmelsk avslutning på måltidet.

Atmosfære og service

Når man entrer Color Hybrid, blir man møtt med en spennende blanding av moderne design og fargerike detaljer. Restauranten hadde en leken, men samtidig sofistikert og avslappet atmosfære. De store vinduene ga fantastisk utsikt over havet, noe som ga måltidet en ekstra dimensjon. Bordene var pent dekket opp med glass, kuverttallerkener, bestikk, tøyservietter og dagens meny.

Servicen var høflig, imøtekommende og profesjonell. Personalet var godt informert om menyen og svarte godt når det var noe vi lurte på. Servitøren var også flink til å gi oss rom til å nyte måltidet, men var alltid tilgjengelig når vi trengte hjelp. Vi ble godt fulgt opp igjennom måltidet, spurt om maten smakte og tilbudt mer drikke når glassene var tomme. Vi opplevde imidlertid at tempoet på serveringen kunne vært noe høyere, men dette er en hårfin balansegang.

Pris og verdi

Vi betalte 349,- kroner for tre utmerkede retter. Prisen inkluderte vinpakken, alternativt to enheter drikke, samt kaffe eller te. Dette må sies å være et røverkjøp sett opp mot den opplevelsen man får.

Konklusjon

Tre spennende og smakfulle retter presentert på en pen og kunstnerisk måte. Avslappet atmosfære med fantastisk havutsikt. God service fra hyggelige og kompetente ansatte. En pris som overrasker i positiv forstand. Stort bedre kan det ikke bli.

Konklusjon

Vurdering: 5 av 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *