Hopp til innholdet
Hjem » Anmeldelse av Tin Bota Ristorante, Rimini

Anmeldelse av Tin Bota Ristorante, Rimini

Tin Bota Ristorante e Pizza ligger strategisk plassert i Rimini, og tiltrekker seg både turister og lokale med sin innbydende uteservering og sentrale beliggenhet. På overflaten ser det ut som et livlig og populært spisested – men vår opplevelse etterlater dessverre et langt mer lunkent inntrykk.

Vi ankom stedet på kveldstid og valgte å bestille henholdsvis en spaghetti carbonara og en pizza med pølse og pommes frites – sistnevnte riktignok et utradisjonelt valg, men ment som et lite humoristisk avbrekk fra det klassiske italienske kjøkken.

Vi ble sittende og vente en stund før vi fikk kontakt med personalet. Servitørene fremsto som stressede og travle, og det manglet både smil, blikkontakt og det lille ekstra av italiensk gjestfrihet vi hadde håpet på. Det var rett og slett vanskelig å føle seg velkommen.

Maten kom heller ikke samtidig, noe vi hadde forventet. Pastaen kom først etter ca. 10 minutter, mens pizzaen drøyde ytterligere 10. Dette skapte en litt ubehagelig ubalanse i måltidet. Spaghetti carbonaraen hadde en tam og lite innbydende presentasjon. Pastaen var riktignok al dente, men sausen var anonym og virket industriell – vi mistenker at den ikke var hjemmelaget. Baconet var smakløst og minnet mer om kokt skinke enn sprø pancetta, og retten ble servert uten brød, grissini eller noen form for tilbehør.

Pasta Carbonara

Pizzaen, med sin amerikanskinspirerte stil, var ingen vinner den heller. Bunnen var verken luftig eller sprø, og både tomatsausen og osten manglet karakter. Pølsa hadde lite smak, og pommes fritesen var bløt og livløs – nesten som om den hadde ventet for lenge på benken før servering. Vi tar selvkritikk på valget av pizza, men samtidig burde kjøkkenet hatt evne til å gjøre selv en utradisjonell kombinasjon bedre.

Pizza med pølse og pommes frites

Prisene var ikke urimelig høye i seg selv, men de fremsto som urimelige i lys av kvaliteten vi fikk servert. Alt i alt sitter vi igjen med et inntrykk av et sted som lever mer på beliggenhet og volum enn på kvalitet og lidenskap for mat. Det var vanskelig å forstå hvorfor stedet var så populært – kanskje er det førstegangsbesøkende og turister som fyller bordene, for vår del blir det neppe et gjensyn. Stemning og beliggenhet redder det fra bunnkarakter, men maten og servicen var under pari.

Vurdering

Vurdering: 2 av 5.