Tidligere i år skrev jeg en omtale av spisestedet Ceasu’ Rău i Brasov hvor jeg var godt fornøyd med både maten og servicen. Når jeg nå, noen måneder senere, kom tilbake var restauranten stengt. Jeg oppdaget imidlertid at Terasa Ceasu’ Rau hadde åpnet i nabobygningen og bestemte meg raskt for å besøke stedet.
Innenfor døren var det mange gjester og et yrende liv. De ansatte løp frem og tilbake mellom bordene og virket ikke til å registrere at vi ankom. Uten å få noen hilsen eller tegn til å bli sett fant vi oss et bord i lokalet på egenhånd.
Selve lokalet var bygget rundt en åpen terrasse med et stort tre og hadde et moderne rustikt preg med robuste sorte tremøbler og røde tradisjonelle duker. I den ene enden av lokalet var det et åpent kjøkken med kullgrill og et glasskap med ferske råvarer. Atmosfæren i lokalet var lun og avslappet. Vi reagerte imidlertid på at støynivået fra de andre gjestene var så høyt at det var vanskelig å holde en normal samtale rundt bordet.
Etter å ha ventet noen minutter ble menyene satt frem på bordet av en tydelig stresset servitør som samtidig tok opp drikke bestillingen. Menyen hadde et godt utvalg av tradisjonelle rumenske retter. Vi valgte å bestille henholdsvis kyllingsnitzel med pommes frites og grillet svinenakke med pommes frites, samt den tradisjonelle retten papanasi til dessert når den ansatte kom tilbake med drikken.
Hovedrettene ble servert etter ca. 20 minutter, noe som ble opplevd som innenfor i forhold til type sted. Begge rettene hadde en enkel, litt kjedelig presentasjon, som ga en litt følelse av masseproduksjon.
Snitzelen smakte lite og hadde et industrielt preg, noe som også gjaldt for pommes frites. Retten ble servert uten noen form for salat eller dressing og minnet i liten grad om et tradisjonelt rumensk måltid med snitzel som ofte er bygget på godt håndverk og mye kjærlighet.

Den grillede svinenakke hadde god grillsmak, men hadde ligget for lenge på grillen slik at kjøttet hadde blitt tørt. Kjøttet var trevlete og til tider vanskelig å spise.

Ingen av de ansatte spurte om maten smakte eller tilbød noe mer å drikke når glasset var tomt. Jeg fikk imidlertid tak i en ansatt og bestilt noe mer å drikke i løpet av måltidet. Drikken ble imidlertid aldri servert og mye tydet på at bestillingen gikk i glemmeboken hos den stressede servitøren.
Vi ble ikke tilbudt noe dessert eller kaffe etter hovedretten og måtte selv få tak i en servitør for å kunne bestille papanasi til dessert.
Porsjonen med papanasi ble servert etter ca. 10 minutter, noe som ble opplevd som greit i forhold til type sted. Papanasi hadde en tradisjonell og innbydende presentasjon med syltetøy og rømme. Retten virket til å være hjemmelaget og hadde en fin konsistens og smakte utmerket.
Det tok lang tid å få tak i en servitør for å kunne betal. Når regningen endelig kom på bordet viste det seg at de hadde slått inn en drikke for mye, trolig drikken som ble bestilt og aldri levert, denne ble imidlertid fjernet når vi påpekte dette. Vi fikk ingen hilsen eller hyggelig kommentar da vi forlot stedet.
Terasa Ceasu’ Rau er tydeligvis populær blant lokalbefolkningen, men vi opplevde at både servicen og maten var langt dårligere enn det som ble servert på den originale Ceasu’ Rau i nabobygget. Støynivået i restauranten var plagsomt høyt, servicen var nærmest ikke tilstede og maten var bare middels og manglet både kjærlighet og omtanke. På bakgrunn av dette vil vi ikke besøke stedet igjen og kan ikke anbefale det til andre.
H