Fjord Line trafikkerer ruten Kristiansand-Hirtshals-Stavanger-Bergen daglig med søsterskipene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord. Seilingstiden mellom Kristiansand og Bergen er på 21,5 timer og om en ønsker et cruise tur-retur Kristiansand tar dette 47 timer. Det er selvfølgelig mulig å hoppe av på de ulike havnene underveis og også reise fra Vestlandet til Danmark eller kun være med på seilasen mellom Stavanger og Bergen – i bunn og grunn er det bare fantasien som setter grenser for kombinasjonsmulighetene mellom disse havnene.
På vårt minicruise Kristiansand-Bergen-Kristiansand seilte vi med MS Bergensfjord som ble sjøsatt i 2014 og hele tiden har seilt mellom Vestlandet og Danmark for Fjord Line. Skroget ble bygget i Gdansk i Polen, mens resten av skipet ble bygget ved Fosen Mekaniske Verksted utenfor Trondheim i Norge. Skipet var et av de første cruisefergene som ble bygget for drift på LNG gass. I dag blir skipet drevet av såkalte duel fuel motorer som fungerer både med LNG gass og marine gassolje (MGO).
Lugarer
MS Bergensfjord har flere lugar kategorier som spenner seg fra helt enkle innvendige lugarer til store luksuriøse utvendige suiter. Felles for alle lugarene er at de har dusj og toalett. På vår reise hadde vi en standard innvendig lugar som var en av de enkleste og rimeligste lugarene på skipet.
Lugaren som var på snaue 9 kvadratmeter hadde lyse vegger og en rød sofa som kunne gjøres om til seng, i tillegg til en nedfellbar seng. På den ene veggen var det et stort bilde av solfylt hav som skulle forestille utsikten som egentlig skulle ha vært der – om vi hadde valgt en utvendig lugar. Av annet utstyr fantes et lite bord, speil, kleshengere og en søppelbøtte. Det var ingen TV, radio eller kjøleskap. Madrassene i sengene var greie og ga helt grei søvnkvalitet. Sengetøyet var rent og i god stand. Lugaren hadde et individuelt innstillbart ventilasjonsanlegg, men vi opplevde at luften til tider var varm og dårlig, selv om ventilasjonsanlegget var stilt på kjølig luft. Renholdet og vedlikeholdet var svært bra.
Baderommet var knøttlite, men inneholdt det viktigste; vask, toalett og dusj. Det var dispensersåpe i dusjen og ved vasken. Til forskjell fra mange andre ferger var det varme i gulvet, noe som ble opplevd som positivt og gjorde at gulvet raskere tørket opp etter at noen hadde dusjet. Vanntrykket i dusjen var svært bra noe som var med på å løfte inntrykket.



Fellesområder
Med unntak av taxfree butikken på dekk 6 og en liten kiosk på dekk 10 er restauranter, barer, salonger og resepsjon lagt til dekk 7. Akterut ligger buffetrestauranten Commander Buffet og à la carte restauranten Grieg. Midtskips ligger cafeen Oasis Garden og kaffebaren Starbucks, i front ligger baren SeaView, resepsjonen og sportsbaren Pier42 som også serverer pizza.
Båten oppleves som moderne og intim og det er tydelig skiltet til de ulike avdelingene, noe som gjør det enkelt å finne frem til både lugarer og utsalgssteder. Fellesarealene er lyse og innbydende og interiøret skiller seg noe fra de tradisjonelle fergene – på en positiv måte. Renholdet og vedlikeholdet fremstår som svært bra.



Spisesteder
Commander Buffet
Commander Buffet er skipets buffet restaurant og serverer både frokost, brunch, lunch og middag. På vår reise besøkte vi restauranten for frokost, brunch og middag.
Middag
Middagsbuffeten hadde et greit utvalg av varme og kalde retter, som både inkluderte sjømat, salater, suppe, kjøtt og ulike typer pålegg. Utvalget var imidlertid noe mindre enn hos konkurrerende selskaper. Utvalget fremsto også som noe kjedelig og enkelte av produktene virket til å ha stått fremme litt for lenge. Buffeten ble jevnlig supplert, men enkelte av serveringsfatene ble stående tomme for lenge. Kun halvparten av rettene var merket med innhold og på forespørsel om innholdet kunne ikke de ansatte svare på dette, noe som var med på å trekke ned totalinntrykket.
Buffeten inkluderte også en dessertbuffet med ulike puddinger og kaker, samt øl, vin, mineralvann, kaffe- og te. Totalt sett opplevde vi at buffeten ikke ga nok verdi i forhold til prisen.



Frokost
Frokostbuffeten hadde et godt utvalg av både kalde og varme retter som inkluderte kokt egg, eggerøre, bacon, samt et godt utvalg av kjøttpålegg, ost, syltetøy, oppkuttede grønnsaker, ferske bakevarer, wienerbrød og smoothies. Produktene på buffeten var pent presentert og virket til å være ferske og av god kvalitet. Mineralvann, melk, juice, kaffe- og te var også inkludert i frokosten. De ulike produktene var tydelig merket og serveringsfatene ble jevnlig supplert.
Det var en avslappet og hyggelig stemning i restauranten og vi opplevde at frokosten ga god valuta i forhold til prisen.