Hopp til innholdet

Oceanic à la Carte Restaurant

Oceanic à la Carte Restaurant befinner seg på Color Magic og har en flott plassering helt akterut på dekk 6. Et stort panorama vindu akterut gir i tillegg til flott utsikt mye naturlig lys inn i restauranten. Den flotte trappen ned til restauranten, teppegulv og et klassisk storslått møblement er med på å skape en lun og luksuriøs stemning.

Ved ankomst ble vi raskt ønsker velkommen av hovmesteren og vist til et hyggelig bord med panoramautsikt over havet og solnedgangen utenfor. Plasseringen og utsikten kunne ikke blitt bedre og var med på å skape en unik ramme om måltidet.

Menyen ble raskt presentert av en hyggelig servitør som spurte om vi ønsket å starte med å bestille noe å drikke. Menyen bestod av et utvalg klassiske forretter, hovedretter og desserter. Det var både kjøtt- og fiskeretter, samt vegetariske alternativer. Til hovedrettene var det fritt valg av poteter.

Drikken ble raskt servert av den vennlige servitøren som samtidig satte frem litt ferskt brød og smør på bordet og spurte om vi vare klare for å bestille noe å spise.

Vi valgte å bestille henholdsvis oksetartar og lettrøkt norsk and til forrett, helstekt kalvefilet og helstekt pepperbiff til hovedrett, samt kokkens suprise og skipets hjemmelagde is til dessert. Servitøren virket til å ha god kunnskap om de ulike rettene og svarte vennlig på våre spørsmål. Han spurte også om ønsket stekningsgrad på kjøttet.

Forrettene ble servert etter ca. ti minutter noe som opplevdes som raskt i forhold til type sted. Begge rettene var pent presentert og fremsto som innbydende. Vi savnet imidlertid en presentasjon av rettene fra servitøren.

Oksetartaren hadde en fin konsistens og ble servert med kapers, beter, sjalottløk, sylteagurk og litt majones. De ulike ingrediensene sto godt opp mot hverandre og var med en meget god smaksopplevelse og en flott start på et godt måltid.

Den lettrøkte anden hadde en god røyket smak og fin konsistens. Retten ble servert med salat, sommerbeter og grapefrukt, elementer som passer godt til hverandre og som dannet en spennende smaksopplevelse.

Den hyggelige ansatte ryddet raskt av tallerkenene da vi var ferdig med forretten og hovedretten ble servert etter ca. 10 minutter noe vi opplevde som litt for raskt i forhold til type sted.

Begge hovedrettene hadde en innbydende og pen presentasjon med friske farger. Begge porsjonene fremsto som rause og virket til å være basert på friske og ferske råvarer. En stor skål med pommes frites ble servert sammen med rettene.

Den helstekte pepperbiffen ble servert med asparges, brokkolini og kremet sort peppersaus. Alle ingrediensene var ferske og var med på å skape et smakfullt og godt helhetlig måltid med rene smaker. Pepperbiffen hadde passe stekningsgrad og hadde en fin stekeskorpe med pepper. Kjøttet var mørt som fløyel og smakte utmerket.

Det helstekte kalvefileten ble servert med bladspinat, borretaneløk, søtpotetpuré og rødvinssaus med stjerneanis noe som var med på å skape et spennende smaksbilde. Kalvekjøttet var mørt, smakte utmerket og hadde passende stekningsgrad.

Vi ble godt fulgt opp av den hyggelige servitøren i løpet av måltidet og vi ble spurt om maten smakte og tilbudt mer å drikke når glassene var tomme. Vi opplevde servicen som meget bra og servitøren var hele tiden tilstede uten at det føltes påtrengende. Akkurat slik det skal være.

Da vi var ferdig med hovedretten ble vi spurt om vi var klare for desserten eller om vi ønsker å vente litt, noe som opplevdes som profesjonelt og flott. Vi valgte å ta en liten pause før desserten ble servert.

Kokkens surprise bestod denne kvelden av multer og hjemmelaget mangosorbet, noe som var en frisk, smaksrik og spennende dessert med en god kombinasjon av sødme og syrlighet. Presentasjon av retten kunne nok ha vært noe mer spennende og jeg savnet det siste lille i form av noe ekstra crunch. Alt i alt var desserten imidlertid en god avslutning på et godt måltid.

Skipets hjemmelagde is var en variant av snickers, med en nydelig hjemmelaget sjokoladeis toppet med salte pistasjnøtter, karamell og mascarpone krem. Kombinasjonen av salte nøtter, karamell og en god sjokoladeis er uslåelig og desserten var definitivt et av av høydepunktene sammen med oksetartaren.

Oceanic à la Carte Restaurant leverer jevnt over svært godt både på service og mat. Kvaliteten på det som blir servert er svært bra og det er mange spennende og gode smakkombinasjoner. Restauranten har kanskje Skageraks beste utsikt og det er en hyggelig, litt luksuriøs, men uformell atmosfære.

På bakgrunn av min opplevelse kan jeg anbefale restauranten til andre og vil selv også besøke restauranten igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *