Pane E Vino ligger kun noen få meters gange fra trafikknutepunkt U Eberwalder Strasse og tilbyr gjestene en italiensk inspirert meny bestående av steinovnsbakt pizza og et godt utvalg av pastaretter.
Spisestedet tilbyr både innendørs og utendørs servering. Serveringen utendørs er på fortausplan, noe som gir et sydlandsk preg.
Ved ankomst ble menyen raskt satt på bordet av en noe uengasjert ansatt som ikke fremhevet noe av rettene eller sa noe om menyen. Hun tok raskt opp drikke bestilling og tok opp matbestillingen samtidig som drikken ble servert.
Vi valgte å bestille henholdsvis Pizza Salami og Spagettig Carbonara. Maten ble servert ca. 20 minutter etter bestillingen, noe som er innenfor i forhold til type sted.
Porsjonen med spagetti Carbonara var presentert på enkelt taliensk vis uten hverken brød eller grønnsaker – slik det skal være. Jeg savnet imidlertid en skål med revet parmesan som jeg kunne strø over pastaen. Spagettien var kokt al-dente og hadde en fin konsistens. Selve carbonaraen smakte bra og virket til å være laget på ferske råvarer, personlig hadde jeg imidlertid ønsket noe mer pepper og smak, men dette er subjektivt og italienerne liker ofte det enkle.
Pizzaen hadde en innbydende presentasjon, virket til å være laget på hjemmelaget deig. Både osten, tomatsausen og salamien virket til å være fersk og av god kvalitet, noe som gjorde at pizzaen var en av de bedre pizzaene jeg har spist på lenge.
Det tok lang tid å få oppmerksomhet for å betale og restauranten tok kun imot kontant betaling. Kortbetaling var ikke mulig. Ingen av de ansatte virket veldig engasjerte og jeg savnet både smil og en avsluttende hilsen.
Stedet har en hyggelig plassering og tilbyr god mat til en rimelig penge. Det bør imidlertid jobbes mer med servicen hos de ansatte. Vi kommer gjerne tilbake når servicenivået er hevet et par hakk.

