Karczma Gdynska, Gdynia

Karczma Gdynska betyr Gdynia Vertshus, noe som er en passende beskrivelse for dette brune spisestedet med en maritim stil som ligger noen minutters gange fra Gdynia sentralstasjon.

Da vi ankom spisestedet var de fleste av plassene opptatte av ulike konstellasjoner og aldersgrupper. Noen var ute for å drikke en øl, mens andre var ute for å spise. Stedet hadde en brun, slitt, sjarmerende innredning og en stor bardisk med et godt utvalg av drikkevarer. Ingen av de ansatte hilste ved ankomst og vi måtte hente menyen og bestille de vi ønsket i bardisken.

Menyen fremsto som omfattende med et godt utvalg av polsk husmannskost og typiske pub retter. Ingen av menyene var imidlertid på engelsk, noe som gjorde at vi, med vårt begrensede polske ordforråd, måtte gjette oss til hva de ulike rettene inneholdt.

Vi valgte å bestille «Golonka» griseknoke og kyllingfilet med pommes frites.

Rettene ble servert ved bordet etter ca. 30 minutter, noe som ble opplevd som lenge i forhold til type sted. Rettene hadde en helt grei presentasjon, men utmerket seg ikke spesielt.

Svineknoken var utbenet, hadde en fin konsistens og smakte utmerket. Tilbehøret i form av ulike to ulike kålsalater og en råkostsalat smakte utmerket, mens pommes frites var litt tørr og smakløs. Porsjonen fremsto som raus og det var mer enn nok mat.

Kyllingfilet hadde også en fin konsistens og smakte utmerket. Tilbehøret var det samme som til svineknoken og smakte som beskrevet ovenfor.

De ansatte var i liten grad til stede og vi fikk ingen oppfølging gjennom måltidet eller hyggelige en hilsen da vi forlot stedet, noe som hadde vært med på å løfte totalopplevelsen.

Dette var et typisk polsk vertshus med solide porsjoner med velsmakende mat og et godt utvalg av drikke. Her finner du ingen gourmetmat, men kun ærlig polsk husmannskost. Servicen kunne vært bedre, men kanskje den manglende servicen er en del av den genuine ekte vertshus opplevelsen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *