På skinner gjennom Skjælland, Fyn og Jylland

Dansk jernbane har en lang historie som går tilbake til midten av 1800-tallet. Danmark har et moderne og godt utviklet jernbanenett som knytter sammen store byer som København, Århus, og Odense. Det er også internasjonale forbindelser til Tyskland og Sverige.

Denne dagen reiste vi med DSB sitt InterCity tog fra København til Aarhus, noe som viste seg til å være en flott opplevelse i et varmt høstvær med en flott ettermiddagssol.

Reisen mellom København og Aalborg tar ca. 4 timer og 10 minutter og går igjennom et vakkert jordbruksland, kombinert med småbyer, hav og spektakulære bruer mellom Skjælland, Fyn og Jylland.

Toget har ingen bistro vogn eller salgsautomater, men om en reiser på første klasse tilbys det frokost på avganger før kl. 09:00, samt kaffe, te, vann og sjokolade gjennom hele dagen.

Setene er behagelige og toalettene fremsto som rene og innbydende på vår reise. Det var godt med informasjon underveis og de ansatte var svært vennlige og hjelpsomme.

Vi reiste på første klasse og i denne vognen var det 2+1 sete og god plass. I tillegg til ovennevnte vann, kaffe, te og sjokolade ble vi også tilbudt Wasa Sandwich av en hyggelig konduktør.

Toget hadde også et velfungerende gratis trådløst nettverk og var helt i rute da vi ankom endestasjonen Aalborg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *