Alexandras Grekiska Soppkök, Göteborg

Alexandras Grekiske Soppkök er ett av mange spisesteder på det sentrale matmarkedet «Saluhallen» i Göteborg. Stedet fremstår som uformelt og har kun noen få bord i tillegg til spiseplasser langs serveringsdisken. Menyen er inspirert av gresk og svensk husmannskost og de fleste rettene er ferdiglaget slik at serveringen er rask.

Prisnivået er lavt og en kan få en solid lunsj eller enkel middag for rundt 100 svenske kroner.

Vi valgte å bestille henholdsvis gulasj suppe og svenske kjøttboller med potetmos. Begge rettene var ferdiglaget og ble servert umiddelbart av en blid og hyggelig ansatt. En karaffel med vann og glass ble uoppfordret satt frem på bordet, noe som ble opplevd som sympatisk.

Begge rettene var pent presentert, fremsto som innbydende og virket til å være laget på ferske og friske råvarer.

Gulasj suppen ble servert med et raust stykke olivenbrød og var rykende varm. Suppen hadde en fin konsistens og var etter alt å dømme hjemmelaget. Suppen var godt krydret og var akkurat passe sterk. Kjøttet hadde kokt lenge, var mørt og saftig.

Porsjonen med kjøttboller og potetmos smakte greit, men virket til å være basert på industrielt produserte råvarer. Hverken potetmosen, sausen elle potetmosen virket til å være hjemmelaget. Retten smakte imidlertid greit og minnet på mange måter om kjøttbollene på Ikea.

Den ansatte fremsto som vennlig, men utmerket seg ikke spesielt med tanke på service. Noe mer smil og interesse for oss som gjester hadde vært med på å løfte opplevelsen.

Alexandras Soppkök er et perfekt sted for en raskt lunsj i uformelle omgivelser. Maten som serveres er enkel, men smakfull og gir god verdi i forhold til prisen. Ba bakgrunn av dette kan jeg anbefale stedet til andre som besøker Göteborg og Saluhallen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *