Test: Tågab mellom Stockholm og Karlstad

Tågåkeriet i Bergslagen AB, som er det fulle navnet på det svenske togselskapet Tågab, trafikkerer strekningene Falun-Karlstad, Stockholm-Karlstad-Göteborg og Karlstad-Alvestad. Tågab benytter renoverte vogner fra 1960 tallet som trekkes av elektriske lokomotiver og oppleves som en reise tilbake i tid.

Vi valgte å teste selskapet på strekningen fra Stockholm til Karlstad. En strekning som Tågab bruker 2 timer og 40 minutter på. Vi hadde reservert seter i andre klasse og fikk følelsen av å reise tilbake i tid da vi gikk ombord i vognen. Vognene hadde vegger kledd i mørkt treverk og de brede setene hadde rødt stoff og var usedvanlig myke og gode å sitte i.

Toget forlot Stockholm Central i henhold til rutetabellen og vi ble raskt ønsket velkommen ombord av en hyggelig togvert på høyttaleranlegget. Toget var svært komfortabel og stillegående. Setene var brede og komfortable og det var strømuttak i taket over hvert sete. Det eneste vi savnet var mulighet for å logge på togets trådløse nettverk, da mobilsignalene var svært varierende på strekningen.

Toget hadde også en liten kiosk hvor det ble solgt enkle retter, sjokolade- og kioskvarer, samt varme- og kalde drikker. På vår avgang var imidlertid kaffemaskinen i ustand slik at utvalget av varm drikke begrenset seg til te eller varm sjokolade.

Togreisen forløp raskt og alle stasjonene ble tydelig annonsert underveis. Vi ankom Karlstad station 10 minutter etter rutetabellen uten at dette fikk noen konsekvenser for oss.

Vi opplevde at Tågab leverte et godt, komfortabelt og hyggelig produkt hvor vi ble sjarmert av eldre vogner og gode myke seter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *