Hotelltest: Hunderfossen Hotell

Hunderfossen Hotell ligger kun noen få meter i fra Hunderfossen familiepark, Norsk Vegmuseum og Lillehammer Olympiske Bob- og akebane. Hafjell, Øyer og Lillehammer er kun en kort kjøretur fra hotellet.

Hotellet var bygget i en tradisjonell arkitektur fra Gudbrandsdalen og hadde troll- og eventyr som gjennomgående tema. Utenfor hotellet fantes det en gratis parkeringsplass og en lekeplass i tillegg til flere grøntområder.

Service

Ved ankomst ble vi møtt av en noe mutt og uengasjert ansatt i resepsjonen som raskt fant frem reservasjonen og ga oss nøkkelen til gjesterommet. Hotellets fasiliteter ble ikke fremhevet og vi ble ikke informert om åpningstidene til frokosten. Det ble ikke informert om det trådløse nettverket på hotellet eller at det ble servert suppe på kvelden. Vi savnet både smil og engasjement hos den ansatte. Dette gjaldt også ved henvendelser i resepsjonen i løpet av oppholdet.

Gjesterom

Gjesterommet var enkelt innredet med tremøbler i tradisjonell still. Veggene var malt i lyse farger og vinduskarmene var malt i en rødfarge som passet godt til de rødmalte møblene og det røde sengeoverkastet. Belysningen i rommet var grei, men vi savnet nattbord og lampe på den ene siden av sengen. Det fantes ingen strømuttak i nærheten av sengen, noe som gjorde lading av telefoner vanskelig. Av utstyr i rommet fantes det en flatskjerm TV, et skrivebord med stol, en lenestol og vannkoker med et utvalg te og pulverkaffe, samt et garderobeskap. Det fantes ikke aircondition eller ventilasjon på rommet og vi savnet et kjøleskap.

Dobbeltsengen var pent presentert med rent hvitt sengetøy to puter, en pyntepute og et rødt ullpledd som sengeoverkast. Madrassen var imidlertid for myk og virket slitt, noe som var med på å gi dårlig søvnkvalitet.

Renholdet i rommet fremsto som bra. Vedlikeholdet kunne vært bedre og det var slitasjemerker på møbler og interiør, noe som sammen med dørene inn til rommet og baderommet var med på å gi gjesterommet et slitt og utdatert preg.

Baderommet hadde en grei størrelse og fremsto som moderne og velholdt. God belysning og lyse flislagte vegger var med på skape et lyst og innbydende preg. Baderommet besto av et dusjhjørne, toalett og vask. Av utstyr fantes det dispensersåpe ved vasken og i dusjen, hårtørrer, sminkespeil og plastglass. Det var også lagt frem to sett med rene håndklær i god stand. Med unntak av et hårstrå i vasken var renholdet svært bra, noe som også gjaldt for vedlikeholdet. Vannet i dusjen hadde svært godt trykk, noe som ble opplevd som positivt.

Fellesarealer

Hotellets fellesarealer fremsto som slitte og det var tydelig behov for renovering flere steder. Den nasjonalromantiske stilen med eventyr tematikk var ikke helt gjennomført og skapte et rotete førsteinntrykk. Det fantes ingen sittegrupper i hotellets lobby, men det var en stue i tilknytning til lobbyen hvor det var flere sittegrupper og også mulighet for å kunne låne brettspill. Hotellets resepsjon fungerte også som bar og det var mulighet for å kjøpe både varme- og kalde drikkevarer, samt snack og enkelte kiosk produkter.

Hotellets heis fremsto som gammel og burde ha vært oppgradert.

Det var godt skiltet til hotellets ulike avdelinger og det var enkelt å finne frem. Renholdet var generelt bra.

Kveldsmat

Hotellet tilbød gjestene gratis suppe og brød mellom kl. 18:00 og 20:00 noe som ble opplevd som en hyggelig gest. Under vårt opphold ble det servert en smakfull ertesuppe med byggryn som virket til å være hjemmelaget. Sammen med suppen ble det servert brød og smør. Det ble imidlertid ikke fylt på med suppe, slik at det gikk tomt lenge før den oppgitte serveringstiden var over. Bordene i stuen hvor det ble servert suppe ble i liten grad ryddet og det sto mange skitne tallerkener og glass rundt omkring. Hotellet burde ha sørget for tilstrekkelig bemanning til å rydde av bordene og å ha nok suppe til alle som ville ha dette.

Frokost

Hotellets frokost ble servert som buffet og inneholdt et utvalg av varme og kalde retter. Vi opplevde imidlertid utvalget som svært begrenset i forhold til andre hoteller i området. De fleste av produktene virket industrielt fremstilt, smakte lite og virket til å ha ligget fremme for lenge slik at det ikke lenger var ferske. Utvalget av brød var særdeles dårlig. Det fantes heller ikke bacon, med unntak av en halv skive bacon på speileggene. Eggerøren var basert på pulver, smakte dårlig og hadde ligget så lenge fremme at det hadde dannet seg snerk. Kokte egg fantes ikke. Fatene med kjøttpålegg og ost var halvtomme og ble i liten grad supplert. Osten hadde tørket inn i kantene og salamien smakte dårlig.

Flere lokale produkter og kortreist mat, samt ferske råvarer hadde vært med på å løfte opplevelsen. Slik det var i dag opplevdes frokosten som sørgelig dårlig.

Den ansatte ved frokosten hilste med et kort «Hei» da vi ankom frokostsalen, men virket uengasjert og lite interessert i oss som gjester. Her savnet vi mer energi, imøtekommenhet og engasjement. Hva med å tilby kaffe ved bordene? Gjøre det lille ekstra som betyr så mye?

Konklusjon

Hunderfossen Hotell fremsto som slitent og utdatert, noe som også gjaldt for servicen som ble levert av de ansatte. Gjesterommene var helt greie, men ikke noe mer enn det. Frokosten var svært dårlig. Det eneste lyspunktet ved besøket var kveldsmåltidet som virket hjemmelaget og smakte godt. På bakgrunn av ovennevnte vil vi ikke bo på hotellet igjen og kan ikke anbefale det til andre gjester – med mindre hotellets ledelse tar grep og gjør noe med forholdene over!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *