Ming Wah Kinarestaurant, Askim

Ming Wah Kinarestaurant har servert kinamat i flere tiår og ligger plassert i sentrum av Askim. Stedet har en egen parkeringsplass med gratis parkering og det er kun noen få minutters gange fra Askim Stasjon og bussterminal. Stedet har en rikholdig meny med både norsk og asiatisk mat.

Service

Ved ankomst spisestedet var det hektisk aktivitet og mange gjester i lokalet, noe som gjorde at det tok litt tid før jeg fikk øyekontakt med en ansatt som viste meg til et bord innerst i restauranten. Den ansatte virket noe negativ til at jeg kom alene, men gjorde ikke noe nummer ut av dette og var raskt tilbake med menyen. Ingen av rettene ble fremhevet og den ansatte sa ikke noe om dagens meny eller den julemenyen.

Den samme ansatte var tilbake for å ta opp bestillingen etter ca. fem minutter. Jeg valgte å bestille Peking suppe til forrett og «Karri Deluxe» til hovedrett. Menyen sa ingenting om innholdet i retten og den ansatte svarte kun generelt når jeg spurte om dette. Her hadde det vært flott med litt mer informasjon og ikke minst engasjement fra den ansatte.

Forretten ble servert etter ca. 10 minutter og hovedretten ca. 10. minutter etter at jeg var ferdig med forretten, noe som ble opplevd som greit i forhold til type sted.

Ingen av de ansatte fulgte opp i løpet av måltidet og jeg ble ikke spurt om maten smakte eller tilbudt mer å drikke når glasset var tomt. Ingen av de ansatte ryddet av bordet når jeg var ferdig å spise og det ble ikke tilbudt kaffe eller dessert. Etter å ha ventet i ca. 20 minutter for å få oppmerksomhet fra de ansatte for å kunne betale gikk jeg til disken og betalte der. Jeg fikk et hyggelig «Velkommen tilbake» da jeg forlot spisestedet.

Mat

Pekingsuppe er en kinesisk suppe som har sin opprinnelse i det kantonesiske kjøkkenet. Suppen er kjent for sin delikate smak og er ofte laget med klare buljonger, tynne nudler, og en rekke ingredienser som kan inkludere kylling, scampi, sopp, bambusskudd, vannkastanjer og vårløk. Den er vanligvis krydret med ingefær, hvitløk og soyasaus for å gi den en balansert smak.

Pekingsuppen som ble servert på dette spisestedet var basert på kylling og var uten nudler. Suppen ble servert i en liten skål og var rykende varm. Konsistensen og smaken var bra, men suppen opplevdes som ørlite for salt. Som en forrett fungerte suppen svært bra, selv om prisen ble opplevd som noe stiv i forhold til mengden som ble servert.

Hovedretten «Karri Deluxe» hadde ingen ytterligere beskrivelse i menyen og jeg var derfor spent på hva jeg kunne forvente. Retten ble servert på en tallerken, med en tilhørende skål med ris. Presentasjonen av retten var kjedelig og den fremsto som en litt gulgrå masse. Her kunne det med fordel vært gjort noe mer for å heve førsteinntrykket.

Retten bestod av stekt svinekjøtt, bambusskudd, vannkastanjer sopp, mini-mais, agurk i en karri basert saus. Hva som kan kalles «Luxus» med dette er et fortsatt ubesvart spørsmål. Karrisausen smakte veldig lite og fremsto som grå og trist. Mini maisen og soppen virket til å være hermetiske. De øvrige grønnsakene virket til å være ferske og kjøttet hadde en grei konsistens, dette hjalp imidlertid ikke i forhold til å løfte måltidet som var intetsigende og smakløst.

Konklusjon

Ming Wah har en sentral plassering og er nærmest blitt en institusjon i hva gjelder asiatisk mat i Askim. Servicenivået var imidlertid noe under den en kunne forvente. Prisnivået på maten var svært høyt og stod ikke i stil med verken porsjonene eller kvaliteten på det som ble servert. Pekingsuppen var god, mens hovedretten «Karri Deluxe» var smakløs og kjedelig. På bakgrunn av dette vil jeg ikke besøke stedet igjen eller anbefale dette til andre. Askim har flere andre restauranter som serverer betraktelig bedre asiatisk mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *