Restaurante El Portillo, La Orotava

Restaurante El Portillo er sentralt plassert i nasjonalparken Teide ca. 2100 meter over havet og er et yndet sted for reisende som ønsker å besøke nasjonalparken eller bestige toppen av Teide som ruver 3718 meter over havet. Stedet har både utendørs- og innendørs servering og tilbyr i tillegg til restaurant en enklere kiosk med påsmurte bagetter, ferske bakevarer og ulike drikkevarer.

Mat

Restauranten hadde en spennende meny bestående av ulike omeletter, salater, supper, kjøtt og fiskeretter. I tillegg til dette serveres det en dagsmeny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Alle rettene virket til å være inspirert av det kanariske kjøkkenet

Vi valgte å bestille dagens meny som besto av kanarisk suppe lapskaus, kylling i solmorejo saus og en kake til dessert. Menyen som kostet 16,8 EUR inkluderte også et glass vin eller et glass vann.

Suppe lapskausen ble servert sammen med et stykke ferskt brød og hadde en enkel, men innbydende prestasjon. Porsjonen fremsto som raus og var skikkelig kanarisk bondekost med flere ulike typer kjøtt, pølsebiter, kikerter, poteter og spagetti sammen med en tomatisert kjøttkraft. Retten virket til å være hjemmelaget og råvarene fremsto som ferske og av god kvalitet. Retten var rik på smak og smakte utmerket.

Retten med kylling var ikke like raus som lapskausen og hadde en litt kjedelig presentasjon, men virket hjemmelaget. Retten bestod av et stekt kyllinglår, saltbakte poteter og en solmorejo saus, som er en tomatsaus basert på tomater, olivenolje og hvitløk. Retten virket til å være laget på ferske råvarer og hadde en fin konsistens. Kyllingen var imidlertid ikke helt varm, noe som var med på å trekke ned hovedinntrykket.

Service

Servicen på stedet var preget av mange gjester og fremsto som rask og noe upersonlig. Menyen ble raskt presentert ved ankomst uten at den ansatte smilte eller fremhevet noen av rettene. Bestillingen ble raskt notert og den første retten ble servert etter ca. 20 minutter, noe som ble opplevd som greit i forhold til type sted. De neste rettene kom fortløpende og serverings tempoet fremsto som greit. Ingen av de ansatte spurte om maten smakte eller tilbød noe mer å drikke når glassene var tomme og vi savnet noe mer oppfølging i løpet av måltidet. Betalingen ble foretatt ved kassedisken inne i lokalet og vi fikk ingen hilsen eller hyggelig kommentar da vi forlot stedet.

Konklusjon

Restaurant El Portillo tilbyr spennende, autentisk og hjemmelaget kanarisk mat basert på ferske råvarer. Stedet er et naturlig stoppested på veien opp mot Teide og har en hyggelig uteservering og gode toalett fasiliteter. De ansatte kunne med fordel ha vært litt mer engasjerte og interesserte i gjestene og servicenivået hadde potensiale til å bli bedre. På bakgrunn av ovennevnte ville jeg besøkt stedet igjen og kan også anbefale det til andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *