Gamle Örebro Cafe

Gamle Örebro Cafe ligger plassert i et gammelt trehus i området Wadköping som har fått sitt navn etter en fiktiv by i forfatteren Hjalmar Bergmanns bøker. Huset hvor kafeen kafeen er plassert er fra 1700-tallet og har tidligere vært benyttet til verksted og bolig. Historien sitter bokstavelig talt i veggene og spisesteder er like sjarmerende som en kan tenke seg at det er.

Stedet har en relativt liten meny med noen få varme lunsjretter, påsmurte baguetter og bakverk. De varme lunsjrettene er, med noen unntak, basert på typisk svensk husmannskost og inkluderer kaffe og te, samt en liten søt fristelse etter måltidet. All mat bestilles i kassedisken, men blir servert ved bordene.

Vi bestilte henholdsvis klassisk Wallenberger og fleskesnitzel. Maten ble servert ved bordet etter ca. 15 minutter og hadde en enkel, men pen og innbydende presentasjon.

Wallenbergeren som er en kjøttkake laget på kalvekjøtt ble servert med potetmos, grønne erter og brunet smør. Kjøttet smakte himmelsk og hadde en flott konsistens, det samme gjaldt for potetmosen som også smakte utmerket. Det brunede smøret var med på å toppe opplevelsen. Alt virket til å være hjemmelaget på gode å ferske råvarer.

Fleskesnitzelen ble servert med stekt potet, rødkålsalat, caprisssmør og rødvinsky. Snitzelen fremsto som hjemmelaget og smakte meget godt. Kjøttet hadde en fin konsistens, men var litt lite stekt enkelte steder. Rødvinssausen og caprisssmøret smakte utmerket.

Både Snitzelen og Wallenbergeren var måltider som vil bli husket for sine gode smaker i lang tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *