Explorer Steakhouse, Crown Seaways

Explorer Steakhouse er en av to a la carte restauranter ombord på skipet Crown Seaways som seiler på rute mellom Oslo, Fredrikshavn og København. Som navnet tilsier har restauranten fokus på gode kjøttretter, men det finnes også fisk og vegetariske retter på menyen.

Ved ankomst ble vi møtt av en hyggelig ansatt som raskt viste oss til bordet inne i restauranten og presenterte menyen. Hun forklarte videre hvordan bestillingssystemet fungerte (i Steakhouse stil skal bestillingen krysses av på et eget skjema) og presenterte oss for servitøren. Det hele fremsto som profesjonelt og var med på å høyne førsteinntrykket. Vi savnet imidlertid at den ansatte sa noe mer om de ulike rettene og kom med anbefalinger.

Menyen bestod av fem forretter, ni hovedretter og fem desserter i tillegg til ulikt tilbehør. Vi valgte å bestille henholdsvis oksetartar og cæsarsalat til forrett og iberico svin og oksemørbrad til hovedrett. Den hyggelige og lune servitøren tok raskt opp bestillingen og satte raskt frem brød og smør på bordet i tillegg til den bestilte drikken.

Forrettene ble servert etter ca. ti minutter og var pent presentert. Oksetartaren ble servert med jordskokk chips, syltet sopp og saltet eggeplomme. Alle råvarene virket ferske og av god kvalitet. Kjøttet smakte utmerket, men det kunne med fordel ha vært benyttet litt mindre pepper. Den syltede soppen var passe syrlig og skapte en fin balanse mot de andre smakene i retten. Terningkast 6!

Forrettene ble raskt ryddet av bordet når vi var ferdige og den blide servitøren spurte vennlig om maten smakte. Så stoppet det opp og vi ble sittende å vente på hovedretten i femti minutter uten at noen av de ansatte kom med noen informasjon eller beklagelse over den lange ventetiden, noe som ble opplevd som for dårlig i forhold til type sted.

Når hovedrettene først kom hadde de en fin og innbydende presentasjon. Iberico svinet var mørt, passe stekt og hadde en fin grill skorpe som var med på å toppe opplevelsen. Kjøttet smakte utmerket og hadde den gode grillsmaken en forventer hos Steakhouse med respekt for kjøttfaget. Tilbehøret i form av steakhouse fries, bearnaisesaus og trøffelsmør passet godt til retten, med unntak av at kokken hadde forbyttet trøffelsmøret med gorgonzola ost, noe som ga en litt uvanlig smaksopplevelsen. Servitøren rettet imidlertid feilen raskt når vi sa ifra om dette og gorgonzola ost ble raskt byttet om til trøffelsmør.

Den ansatte var tilstede på en lun og hyggelig måte under hele måltidet og vi følte oss godt ivaretatt som gjester. Det ble imidlertid ikke gjort forsøk på innsalg av mer drikke når glassene var tomme og vi ble ikke spurt om vi ønsket dessert eller kaffe eller te etter måltidet. Vi savnet også en hyggelig hilsen da vi forlot restauranten.

Explorer Steakhouse leverer utmerket mat, som i seg selv er verd en reise mellom Oslo og København. Det bør imidlertid arbeides noe med logistikken på kjøkkenet da vi opplevde ventetiden mellom forrett og hovedrett som for lang. Servicen er generelt bra, med noen få unntak. Alt i alt var besøket svært bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *