Ceasu’ Rău Restaurant, Brașov

Ceasu’ Rău er en rumensk restaurant som har servert tradisjonell rumensk mat siden 1959. I dag er restauranten et kjent landemerke i krysset mellom gatene Strada 13 Decembrie og Strada Iuliu Maniu i sentrum av Brașov.

Ved ankomst fant vi et ledig bord på egenhånd og ble raskt sett av en vennlig kvinnelig ansatt som satte frem menyer og spurte om vi ønsket noe å drikke. Menyen hadde et bredt utvalg av tradisjonelle rumenske retter og inkluderte både salater, supper, kjøtt og fiskeretter.

Vi valgte å bestille henholdsvis kyllingsnitzel og svinefilet med pommes frites. Den ansatte tok raskt imot bestillingen og satte frem en generøs porsjon med fersk brød på bordet.

Lokalet bestod hadde en rustikk innredning bestående av møbler i mørkt tre, røde duker på bordene og hvite gjennomsiktige gardiner i vinduene. I bakgrunnen ble det spilt av tradisjonell rumensk musikk, noe som var med på å skape en avslappet og hyggelig atmosfære.

Maten ble servert etter ca. 20 minutter, noe som ble opplevd som innenfor i forhold til type sted. Begge porsjonene fremsto som rause og hadde en enkel, men innbydende presentasjon. Svinefileten var saftig, hadde en god grillsmak og var mørt. Kyllingsnitzelen var tydelig hjemmelaget, smakte utmerket og hadde en fin konsistens. Pommes fritsen virket til å være sterkt i ovn og hadde en litt bløt konsistens, men smakte utmerket. Sprø pommes frites hadde imidlertid vært med på å løfte totalinntrykket.

De ansatte var tilstede i lokalet, men spurte ikke om maten smakte og tilbød ikke mer å drikke når glasset var tomt. Vi fikk imidlertid raskt kontakt med den ansatte da vi ønsket å betale og fikk en hyggelig hilsen da vi forlot restauranten.

Alt i alt var besøket på Ceasu’ Rău en hyggelig opplevelse, med god mat, hyggelig og avslappet miljø og god verdi for pengene. På bakgrunn av dette kan vi anbefale stedet til andre og vil definitivt besøke stedet igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *